Amerika Borsaları denildiğinde muhtemelen ilk akla gelen New York Menkul Kıymetler Borsası’ dır.  Çünkü New York Borsası ABD’li şirketler ağırlıklı olsa da çok uluslu ve alanında lider, büyük şirketlere ait hisse senetlerinin ve endekslerin işlem gördüğü uluslararası bir piyasadır ve dünyanın en büyük kıymetli evrak piyasası olarak kabul edilmektedir. Yakından tanıdığımız Dow Jones, NASDAQ, NYSE ve S&P gibi uluslararası piyasalarda çok sayıda ürünü bulunan ve dünya ekonomisine yön veren endeksler Amerikan Borsalarında işlem gören en önemli endeksler arasında yer almaktadır.

Amerika Borsalarında İşlem Gören Endeksler, İşlem Gördükleri Piyasa ve Ait Oldukları Ülke

Dow Jones/ New York Menkul Kıymetler Borsası  (ABD), Nasdaq/ New York Menkul Kıymetler Borsası (ABD), NYSE Composite/New York Menkul Kıymetler Borsası  (ABD),  Turkcell/ New York Menkul Kıymetler Borsası (ABD), Merval/ Buenos Aires Borsası (Arjantin), S&P 500/ New York Menkul Kıymetler Borsası  (Kanada), S&P/TSE 60 Future/ New York Vadeli İşlemler Borsası (Kanada), S&P/ TSX Composite/ Kanada Borsası ve Toronto Menkul Kıymetler Borsası  (Kanada),  Bovespa/ Sao Paulo Borsası (Brezilya), All Ordinaries/ Avustralya Borsası (Avusturya), Meksika Bolsa/ Meksika Menkul Kıymetler Borsası  (Meksika).
En Çok Kazandıran Endeksler ise;

Dow Jones
Dünyanın en büyük menkul kıymetler borsası olarak kabul edilen New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören Dow Jones 165’i aşkın ülkede yadsınamayacak bir güce sahip olan ve dünyanın temel gösterge olarak tanımladığı Dow Jones tartışmasız Amerika Borsalarının en çok kazandıran endeksleri arasında yer almaktadır.

NASDAQ
NASDAQ ise Dow Jones’dan sonra Amerika’da ve dünyada en fazla takip edilen  ikinci gösterge olup, biyo teknolojiden finansa kadar bir çok sektörde faaliyet gösteren NASDAQ , dünyanın teknoloji endeksi olarak kabul edilmektedir.

NYSE
NYSE Composite Endeksi New Menkul Kıymetler Borsasında işlem gören , piyasa değeri ağırlıklı bir endeks olup toplamda 2083 hisse senedinin işlem gördüğü uluslararası bir endekstir.  İşlem gören hisse senetlerinin 385’i yabancı ülkelere ait olduğu için  dünya çapında bir endeks olan NYSE Amerika Borsalarının en çok kazandıran endeksleri arasında yer almaktadır.

S&P 500
Amerika pazarındaki kapitalizasyonu en yüksek endeks olan S&P 500 kapsamında işlem gören hisse senetlerinin % 93’ ü  New York Menkul Kıymetler Borsasında işlem görmektedir. Öncü göstergeler arasında yer alan S&P 500 endeksi Amerika Borsalarının en çok kazandıran endeksleri arasındadır.